Budinca lui Noe(Asure)

de camelia75 in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 6180 vizualizari

 

Acest desert numit si Aşure este un preparat tradiţional turcesc.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca stafide aurii
  • 4 smochine uscate
  • 1/2 ceasca de naut
  • 1/2 ceasca de fistic
  • 1/2 ceasca de alune
  • 12 caise uscate
  • 1 ceasca de zahar (eu am folosit zahar brun)
  • 1 ceasca de grau
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de migdale prajite
  • 1/2 ceasca coaja de portocale
  • 2 lingurite apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca lui Noe(Asure):

1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece)

2.Dimineata:

-Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati apa in care s-au inmuiat.

-Scurgeti apa in care a stat nautul,apoi puneti 3,5 litri de apa peste el si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 60 minute.In 750 ml de apa fierbeti graul si orezul,amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, pana ce se inmoaie,apoi adaugati apa in care s-au inmuiat fructele uscate,zaharul,fisticul,alunele si semintele de pin.Lasati sa fiarba la foc mic 30 minute,apoi adaugati fructele inmuiate,nautul si mai fierbeti 15 minute.

3.Dupa ce trageti dupa foc adaugati apa de trandafiri.

4.Cand budinca este rece o puneti in boluri si o decorati cu fulgi de migdale.(puteti pune si cateva boabe de rodii,eu nu am avut…)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca lui Noe(Asure)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker